söndag, september 25, 2005

Ditt postnummer berättar vem du är

dr Berghs blogg hittade jag denna länk: Kolla livsstilstypen i ditt område.

Här är mitt resultat (postnr 468 32):

"Lågutbildade välbetalda


BOENDE
De vanligaste boendeformerna är privatägda villor och tvåfamiljshus med 3-4 rum och kök och typiskt byggda 1931-1950. Dessa återfinns i mindre tätorter på glesbefolkad landsbygd.

ÅLDER & FAMILJESTRUKTUR
Åldersgruppen 60-74 år utgör här drygt 21% av befolkningen. Familjerna består ofta av gifta par utan barn. Singelhushåll är sällsynta. Andelen barn ligger på rikssnittet, med något fler 7-12-åringar än rikssnittet.

UTBILDNING & EKONOMI
Här finner vi en låg utbildningsprofil med 46% av befolkningen som har enbart grundskola. De personliga inkomsterna ligger dock på riksnittet och de disponibla inkomsterna t.o.m. något över. Betalningsmoralen är god, andelen hushåll med betalningsanmärkningar är lägre än rikssnittet. Arbetaryrken inom branscher såsom tillverknings- och byggnadsindustrin är vanligt förekommande.

VÄRDERINGAR, INTRESSEN, INNEHAV & ANDRA MJUKA DATA
De dominerande värderingarna är traditionalism. Samtidigt finns en dragning åt motpolerna kollektivism och individualism, där det förstnämnda är starkast. De intressen som är överrepresenterade är energisparande, intresset för villa och radhus samt krukväxter. Dessutom bilar, baka, arbeta i trädgården, sticka, handarbeta och snickra. Bussresor gillar man (index 152). Därutöver är jakt och camping populärt. Här finns gott om husvagnar och släpkärror. Långt under rikssnittet ligger däremot innehavet av datorer, modem och övriga tekniska tillbehör. Kvälls-, vecko- och lokalpress finner många läsare i dessa områden.

HÄR FINNS MOSAIC-TYPEN
Finns i postorter som: Lavsjön, Kinnahult, Hälleviksstrand, Älvsered, Boliden, Slottsbron, Grycksbo och Munkfors."

Inga kommentarer: