tisdag, mars 31, 2015

Delikatessill

När man googlar på sherrysill så hittar man nästan bara recept som innehåller tomat.

Detta är ett recept där sherryn ensamt står i fokus som smaksättare, men kallas Delikatessill. 

Proportionerna mellan ättikssprit, socker och vätska är lite annorlunda än en vanlig 1-2-3 lag.


Delikatessill

Ingredienser


Två burkar inläggningssill
1.5 dl matolja
1.5 dl sherry
1.5 dl ättikssprit
1 dl vatten
4 dl socker
4-5 rödlökare
1 stor knippa dill
1 tsk svartpeppar
6 kryddpepparkorn

Gör så här


Koka upp socker, vatten och ättikssprit till en lag. Låt svalna.
Skär sillen i bitar.
Skär löken i skivor.
Hacka dillen grovt.
Varva sill, lök och dill i en glasburk med lock.
Blanda lagen, matolja och sherry.
Häll i lagen i burken.
Lägg i svartpeppar och kryddpeppar.
Stäng locket.

Låt stå några dagar innan servering.

Inga kommentarer: