tisdag, maj 02, 2006

CSS-meckande

Ibland somnar barnen och man får två minuter över. Hjälp! Lämpligt tillfälle att uppdatera blog och hemsida. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att fundera lite över designen på hemsidan. Jag försöker ju läsa A list apart och useit.com, men det är liksom inte så angeläget när det inte är ens levebröd eller ens främsta hobby - bara på typ fjärde, femte plats.

Nåväl, en uppdatering av menyn blev det i alla fall med lite java och css-meckande - det var länge sen! Nu börjar hemsidan bli riktigt bra. I princip finns det inga bilder. Jag har bara två färger på hemsidan: vitt och svart. Jag har inga andra grafiska element än svarta punkter och svarta streck. Endast en flerfärgad bild. Det är en asketism som inte motsvaras av något annat i mitt liv.

Nu över till skörlevnaden:



Ny på Systemet: Clontarf. Vad tycker vi om detta? Tja, det är ju inte Lagavulin precis, men det är ju billigt ;-)

ICA Kvantum i Ale har en ostdisk som är öppen sent om kvällarna och där man kan köpa opastöriserad getost. Det är härligt att se hur civilisationen breder ut sig. Snart kan vi kanske köpa Sushi i Vargön.

Till sist: Varför bryr sig folk inte om att interpunktera ordentligt när de skriver e-post? Folk som normalt sett är väldigt välformulerade i skrift orkar tydligen inte tänka på subjekt, predikat och kommatecken när de ska mejla. Det är värt de extra minuterna att tänka först innan man skriver, tycker jag. Men så är jag också en stofil i förklädnad. Nästa gång får jag avhandla mina besserwisserfasoner - det blir ett långt inlägg.

3 kommentarer:

Johan sa...

stilfullt. och om jag förstår alistapart rätt är redesigning ute, realigning inne. alltså, hellre småpet då och då än en major overhaul en gång om året.

och i genren ost rekommenderar jag akawiost. vet inte riktigt vad man ska göra med den (salt som haloumi, fast smälter i pannan), men den är änna rolig ändå.

karlafg sa...

Ha! Är jag "inne" !? - när var jag det senast? När jag köpte Suedes första platta kanske?

Johan sa...

är man bara ute tillräckligt länge blir man förr eller senare inne igen. suede -- är det redan 90-talsrevival?