måndag, oktober 06, 2008

Svågerfångad gädda

Min svåger fiskar de största gäddor som någonsin har simmat i Lidan.

Problemet är väl bara vad man ska göra med dem sen.

Man kan göra så här:

I aluminiumfolie läggs:

lämpligt antal urtagna, dekapiterade och avfjällade gäddor
purjolök
salt och peppar
några klickar smör
plus eventuellt persilja eller vad du hittar för kryddgrönt i frysen eller trädgården

200 grader i ugnen cirka 20-40 minuter beroende på storlek

till detta:

kokt potatis
kokta ärter eller morötter eller broccoli eller spenat
gräddfilssås: dill, persilja, salt och peppar ELLER persilja, basilika, vitlök, salt och peppar


I en perfekt värld förvandlas gäddan till en gös i ugnen. Men jag lever inte en perfekt värld. Och jag hatar ben i fisken. Det finns triljoner ben i en gädda. Och kvällens gädda smakade lite ... dy.

Andra saker kan rekommenderas istället:

Nils Oscar Rökporter (nr 1473)

Slår faktiskt Oppigårds Starkporter (nr 1443) med en halv hästlängd.

Hon spelar på en Washburn-gitarr, tro mig:

1 kommentar:

Mamman på väg sa...

Gäddan var _visst_ god! Fast benig, och dyig, det medges. Men det är ju min brorsa som har fiskat den! Den är per definition smaskig då. Hajja!! (Gädda?)Akta dig så jag inte lagar kycklinglever...

Och tjejen spelade halvkackigt och sjöng halvkackigt, och som vanligt gillar jag den sorten bäst. Snyggt hår hade hon också! Vad är en Washburngitarr? Kan du fixa en skiva? *tittar oskyldigt under lugg*